sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Vilinää ja vilskettä

20.4. käväistiin koko poppoon kanssa eläinlääkärissä. Kinalle ja Jenille haettiin sirutodistukset FIX-rekisteröintiä varten sekä samalla tutkittiin onko Lumolla virtsatietulehdus ja kuten arvelinkin, ei ole. :( Satunnainen virtsankarkailu johtuu siis steriloinnista. Tällä hetkellä karkailu on onneksi niin vähäistä, ettei lääkitykselle ole tarvetta, mutta resepti saatiin kuitenkin varmuuden vuoksi. 

Seuraavana päivänä eli torstaina 21.4. laitoin sähköpostia Kennelliitolle ja jo maanantaina 25.4. tytöt näkyivät Koiranetissä. :) Jes, vihdoin sekin on tehty! 


24.4. käytiin Myllypuron koirayhdistys ry:n järjestämässä mätsärissä Helsingissä. Meidän seurana olivat Oona ja Ren, Soile ja Haades sekä Satu ja pojat. Ilmoitin Lumon isoihin koiriin ja Kinan ja Jenin sekarotuisiin. Onneksi mukana oli apukäsiä... :') 

Ensimmäisenä vuorossa oli Kina. Kinan edellisestä mätsäristä oli vierähtänyt jo melkein vuosi, mutta taidot eivät olleet ruostuneet ja Kina sai punaisen nauhan. Sen jälkeen lähdin juoksujalkaa vaihtamaan koiraa ja seuraavaksi kehään meni siis Jeni. Jeni esiintyi myös hienosti ja sai sinisen nauhan. Seuraavana kehään suuntasivat sinisen nauhan saaneet. Jeni sai kehuja rauhallisesta esiintymisestä nuoresta iästä huolimatta ja neiti olikin sitten SIN1! Taas kerran äkkiä koiran vaihto ja Kinan kanssa punaisten kehään. Kinakin sai ihan hurjan paljon kehuja ja lopulta tuomari sanoi, ettei hänellä ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin laittaa Kinakin ykköseksi. :D Olin ihan häkeltynyt kaikista kehuista. Jeni oli siis sekarotuisten SIN1 ja Kina PUN1, eli tytöt jatkoivat BIS-kehään. Valitettavasti siinä vaiheessa omat kädet eivät enää riittäneet, joten BIS-kehässä ihana Satu esitti Kinan ja minä Jenin. BIS-kehässä Jeni ei enää sijoittunut, mutta Kina tuli kolmanneksi! Ja sillä aikaa kun me Satun kanssa juostiin siskosten kanssa kehässä, niin Soile oli esittänyt Lumon ja Lumo oli saanut punaisen nauhan, mutta sijoitusta ei lopulta enää tullut. Kiitos esittämisavusta Soile ja Satu!

Sijoitukset: Lumo isojen koirien PUN-, Jeni sekarotuisten SIN1 ja Kina sekarotuisten PUN1 BIS3.


26.4. yhteislenkillä Nooran ja Even kanssa.


28.4. Rosan ja Soilen kanssa puistoilemassa.
Siperianhusky x 3, huskymix x 2 + alaskanmalamuutti ♥__


1.5. käytiin Soilen ja Nikon kanssa Suomen Collieyhdistys ry:n järjestämässä vappumätsärissä Helsingissä. Ilmoitin taas kaikki koirat, Lumon isoihin aikuisiin ja puikkonokat sekarotuisiin. Ensimmäisenä menin kehään Kinan kanssa ja Kina sai punaisen nauhan. Sen jälkeen vuorossa Jeni ja Jenikin sai punaisen nauhan. Onneksi Soile ehti auttamaan ja esitti Jenin nauhakehässä. Tuomari moneen kertaan hämmästeli miten samannäköisiä tytöt ovat ja sanoikin: "Järjestetäänpäs pieni kaaos" ja laittoi minut, Kinan, Soilen ja Jenin juoksemaan vierekkäin. :D No mehän juostiin ja hyvinhän se meni. Sen jälkeen tuomari naurahti ja perui sanansa: "No eihän siitä mitään kaaosta tullutkaan"... :'D Lopulta Jeni oli sekarotuisten PUN4 ja Kina PUN2. ♥ Seuraavaksi odoteltiin isojen aikuisten kehän alkamista ja siinä menikin oma aikansa. Sillä aikaa meikäläinen söi munkkia. :D Vihdoin aikuisten aloitettua kehä etenikin ripeästi ja vihdoin päästiin Lumonkin kanssa kehään. Lumo esiintyi niiin hienosti, en voisi tyytyväisempi olla. Lumo on niin helppo esitettävä. Lumo sai sinisen nauhan, mutta nauhakehässä pudottiin harmillisesti viimeisenä pois. 

Sijoitukset: Lumo isojen aikuisten SIN-, Kina sekarotuisten PUN2 ja Jeni sekarotuisten PUN4. 


Seuraavana päivänä eli maanantaina 2.5. muistin, että Helsingissä olisi taas mätsärit (Koko perheen Pro Tuomarinkylä -tapahtuma) ja sain Nikon suostuteltua lähtemään ja niin me napattiin Soilekin mukaan ja lähdettiin taas mätsäröimään. :D Ilmoittautumismaksu oli 10e/koira ja 30e (+ bensat) kuulosti hurjan paljolta mätsäristä, joten olin jo päättänyt, että ilmoitan vain kaksi koiraa. Kinan ilmoitin sekarotuisiin ja Lumon FCI 5 -ryhmään. Jeni oli tällä kertaa mukana vain katselemassa. Laura ja Kero olivat myös paikan päällä. :) 

Kinan kanssa suunnattiin ensimmäisenä sekarotuisten kehään. Meidän parina oli ihana koiravanhus ja tuomari lopuolta sanoikin, että valinta on todella vaikea, mutta iän takia antaa vastustajalle punaisen nauhan ja Kinalle sinisen. Kuulemma Kinalla on vielä aikaa kierrellä mätsäreitä, vanhuksella ei... ;) Sekarotuisia oli vain neljä, joten päästiin suoraan nauhakehään ja siellä Kina sijoittui ensimmäiseksi ollen siis SIN1. Sen jälkeen kiiruhdin Lumon kanssa kehään. Hetki jouduttiin odottelemaan meidän paria ja sillä aikaa tuomari juoksutti meitä yksin kehässä ihan urakalla. :D "Kun tässä tätä aikaa on niin juoskaapas pari kertaa ympäri. Katsotaan huskyn kaunista liikettä vielä vähän lisää." :D Parin saavuttua juoksu jatkui ja lopulta Lumo sai punaisen nauhan. Sen jälkeen ehdittiin hetki hengähtää kunnes taas suunnattiin kehään ja sitten juostiin taas "vähän" lisää. :'D Lumo sijoittui neljänneksi. Neiti sai kehuja kauniista liikkeistä ja esiintymisestä. Jaloissa kuulemma saisi olla vähän enemmän pituutta, mutta minkäs Lumo töppöjaloilleen voi... ;D 

Sijoitukset: Kina sekarotuisten SIN1 ja Lumo FCI 5 -ryhmän PUN4. 


6.-8.5. oltiin Hartolassa. 


Viime päivinä olen ollut paljon töissä, mutta onneksi ollaan silti ehditty treffailemaan kavereita.
Rajasaaressakin käytiin yksi ilta.

Soilen kanssa iltalenkillä 
Jeni, Kina ja Capu 

Ja ai niin, tällainen tuli hommattua. Tervetuloa perheeseen SIGMA 70-200MM F2.8 APO EX DG OS HSM 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti