tiistai 18. marraskuuta 2014

Jeni on kotiutunut!


Pentu kotiutui 13.11.2014, vihdoin ja viimein!

Kotimatkalla Jeni matkusti sylissäni ja alkuun oli nätisti ja ihmetteli maailman menoa. Hetken kuluttua pentu kuitenkin turhautui eikä olisi halunnut istua paikoillaan, vaan kiipeili ja pomppi, mutta lopulta onneksi nukahti. :D Sisukas pentu. :D

Heti kotiin saavuttua Jeni tutki rohkeasti paikkoja, eikä välittänyt isoista tytöistä, nuuhkaisi vaan ohimennen. Lumo sen sijaan meni onnesta sekaisin. Se ei tiennyt miten päin olisi. :') Kinakin oli iloinen ja utelias, mutta ei näyttänyt innostustaan yhtä selvästi kuin Lumo. :D Molempien mielestä pentu oli kuitenkin tosi kiinnostava. Heti kun koko koti oli tutkittu ja kaikkea vähän maisteltu, oli vielä hetki leikittävä uusilla leluilla ja sitten pikkuinen nukahtikin jo syliini. Myöhemmin Jeni innostui vielä leikkimään Kinan kanssa. Ensimmäinen yö meni myös hyvin. Pentu ei itkenyt yhtään, vaan nukahti heti sängyn viereen viltille. :) Ja Kina, joka nukkuu aina sängyssä, meni pennun viereen lattialle. :D ♥ Kerran pentu vinkaisi yöllä kun oli hätä, mutta muuten nukkui kuin tukki.

Nämä ensimmäiset päivät ovat menneet loistavasti. Ollaan lähinnä ulkoiltu, leikitty, tutustuttu uusiin asioihin ja vähän istumistakin harjoiteltu. On muuten ahne pentu! Helppo motivoida. :) Leluista Jeni tykkää myös ihan hirmuisesti. Onneksi meillä on niitä paljon. :D Välillä pitää kantaa kaikki lelut pois lelukorista ja leikkiä vuorotellen jokaisella. :D Portaat mennään myös jo hienosti ja tarpeetkin tehdään ulos. Muutaman kerran tehnyt sisälle, mutta pääasiassa aina ulos. Yölläkin osaa herättää, kun hätä iskee. :) Imuriakaan ei pelätä yhtään, vaan seurataan mielenkiinnolla. Koirien petiä kun imuroin niin piti pennun siihenkin sitten änkeä. :D Rohkea pieni. ♥ Kynsien leikkuu ei ole sitä mieleisintä puuhaa (pennun mielestä), mutta eiköhän se tästä! :D

Ollaan tässä vajaan viikon aikana käyty myös Mustissa&Mirrissä, pelloilla, metsässä, moikkaamassa naapurissa asuvaa Hohto-isiä, sekä kyläilty minun vanhempien ja siskojen luona. Vanhemmillani tutustuttiin Remuun ja siskoilla lapsiin. Muutama ystäväni on myös käynyt meillä pentua ihastelemassa. Pennun mielestä vieraat ihmiset on ihan kivoja, eikä ole vierastanut ketään, mutta ei sen enempää kiinnitä huomiotakaan. Vieraita koiriakin kohtaan välinpitämätön.

Pentu on siis kotiutunut todella hyvin! Jeni on hirmuisen reipas ja rohkea. Utelias riiviö, jota ei tunnu pelottavan mikään. On myös kovin seurallinen ja tykkää olla ihmisten (sekä koirien) lähellä, mutta viihtyy myös yksin. Ulkona seuraa ja juoksentelee reippaasti. :) Aika riiviö tuo kyllä on, puree ja maistelee kaikkea mahdollista. :D Melkoinen energiapakkaus!

Pikkuneiti on kyllä valloittanut mun sydämen ihan täysin! ♥ Jeni on juuri sellainen, kuin toivoinkin.

Kaikkein ihaninta on ollut nähdä, miten tärkeä pienestä pennusta on tullut Kinalle! Koko ajan pitää olla lähellä ja seurailla pientä joka paikkaan, tarkistaa onko kaikki hyvin jos pentu edes aivastaa, nukkuu pennun vieressä ja sietää pennulta kaikki puremiset ja päälle pomppimiset. Kina on myös innostunut leikkimään pennun kanssa! ♥ Kina ei siis yleensä välitä muista koirista, eikä ole koskaan esim. paininut muiden kuin Lumon kanssa. Alkuinnostuksen jälkeen Lumo ei ole välittänyt pennusta, eikä pentu Lumosta. :D Välillä innostuvat vähän leikkimään ja nukkumaan vierekkäin. :')

Jeni ja Hohto-isi ♥
Koko poppoo ♥


Olen pitänyt pentua lähes kaikkialla vapaana ja hyvin pysyy lähellä. Hihnassa kulkeminen ei ole se mieluisin juttu, joten sitä on harjoiteltava. :D

Ollaan nyt joka päivä käyty joko pelloilla tai metsässä riekkumassa. Reippaasti Jeni kulkee isompien perässä, mutta myös lähellä minua. Kutsuttaessa tulee hienosti luokse. Ulkona isot ei välitä pennusta ollenkaan ja osaavat hyvin varoa, ettei pieni jää jalkoihin.

Kuvia eiliseltä peltolenkiltä!


3 kommenttia:

  1. Ihan selkee pienoismalli Kina :D Vähän on virtaa piänellä, ja samanmoinen peti teillä ku Maisalla;)

    VastaaPoista