keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Arjen pyörteissäBlogi on taas vähän unohtunut. Facebookia jaksan päivitellä kuvien muodossa vähän ahkerammin ja sen takia minulle onkin ehdoteltu, että tekisin kolmikolle oman Facebook-sivun. Mitä mieltä olette? Olen todella huono kirjoittamaan, joten kuvapainoitteinen sivusto voisi olla järkevämpi. Toisaalta tykkään myös tästä blogista.


Jenin leikkauksesta on nyt kulunut noin 2kk. Toipuminen sujui onneksi ongelmitta. Treenaaminen aloiteltiin pikkuhiljaa vasta viikko sitten. Alkuun pyörällä muutama lenkki (4km, 6km ja 10km) ja nyt ollaan siirrytty vetoon. 


Jenin tauon aikana Kinankin treenit kärsivät, mutta Kinan kuntoa pidettiin yllä pyörälenkeillä. Lisäksi käytiin Katjan kanssa Nomin kasvattajan luona treenaamassa. Nomi ja Wieno olivat myös mukana ja pennut painivat pitkin pihaa sillä aikaa, kun aikuiset treenasivat. Tuli samalla huomattua, että Kinan herkkyydestä on toisinaan haittaa. Kina ei nimittäin suostunut juoksemaan kahdeksan koiran valjakossa. Ei auttanut paikan vaihtokaan, kokeiltiin kahta eri paikkaa sekä vieruskaveria. Mönkijän edessä Kina on kyllä aikaisemmin ollut. Ilmeisesti Kina ei herkkänä tyttönä kestänyt, kun urokset kävivät lähdössä niin kuumina. Pienemmässä ja hiljaisemmassa valjakossa veti hyvin. Samalla reissulla pääsin tutustumaan Nomin sukulaisiin.  


4.12. oli Nomin ensimmäinen mätsäri. Vantaan ShowHau Centerillä järjestettiin hyväntekeväisyys mätsäri kuuden myrkytetyn kultaisennoutajan hyväksi ja sinne suunnattiin yhdessä Soilen kanssa. Nomi oli isojen pentujen PUN-, Kina isojen aikuisten PUN- ja Jeni isojen aikuisten SIN-. Koiria oli valtava määrä ja tällä kertaa meidän kolmikosta kukaan ei sijoittunut, mutta tärkeintä oli, että saatiin Nomille hyvä kokemus. :) Ei hätkähtänyt ihmis- ja koirapaljoutta, odotteli rennosti omaa vuoroaan ja kehässä(kin) käyttäytyi hienosti. Hyvin siis meni! Reipas pentu! :) Kina ja Jeni näyttivät hyvää esimerkkiä. Satu ja pojat käväisivät myös paikanpäällä meitä moikkaamassa ja mätsäröinnin jälkeen käytiin juoksuttamassa koiria hiekkakuopalla.


5.12. käytiin Nomin kanssa Petbrosin järjestämässä vauvauinnissa. Nomi juoksi ensimmäisenä altaalle, oli todella kiinnostunut kaikesta ja ramppiin tutustui rohkeasti, mutta itse uiminen sitten vähän järkytti pientä pentua. :D Lopulta kuitenkin uskaltautui uudestaan rampille ja lopetettiin siihen, kun aikakin loppui. Meidän lisäksi oli siis kolme muutakin pentua. Suihkusta, liiveistä ja turkinkuivaajasta ei ollut moksiskaan.  

Mennään kyllä ehdottomasti uudestaan ja otetaan kaikki koirat mukaan. Hyvät tilat ja aivan ihana henkilökunta! Suosittelen. :)


Murren Murkinan kärry on selvästi pienentynyt muutamassa kuukaudessa! O__O


Nomi 4,5kk ja Sera 11kk ♥
Mihin se meidän pentu katosi?!
4kk 3vko - 15kg / 52cm

Husco ja Colhu olivat meillä hoidossa 17.-18.12. ♥


12.12. maanantaina huomasin iltalenkin jälkeen, että Nomilla on tassussa märkivä haava. Tyhjentelin sitä nesteestä ja samalla ulos tuli pari pienen pientä heinänkortta. Olin heti yhteydessä meidän vakkarieläinlääkäriin sekä Nomin kasvattajaan (eläinlääkäri). Seuraavat päivät puhdistelin haavaa Betadinella ja Nomi sai hetkeksi unohtaa lenkkeilyn. Torstaina haava ei ollut lähtenyt parantumaan, joten käytiin lääkärissä näytillä. Mukaan saimme antibiootit, kipulääkettä sekä Vetericyn VF Wound & Skin Care -suihketta. Haavan hoito sekä lepäily jatkui. Sunnuntaina 18.12. haavaa puhdistellessa järkytyin, kun vielä viikonkin (!!) jälkeen haavasta putkahti ulos vähän isompi heinänkorsi... O__O No, onneksi se lopulta tuli ulos. Nomi ei onneksi ole välittänyt kaulurista, siteestä eikä tossusta (ulkoillessa) ja on antanut hoitaa haavaa hyvin. Pieni pentu ei vaan millään voi ymmärtää, miksi ei pääse ulos leikkimään muiden kanssa... :( 

Tänään 21.12. haava näyttää jo paljon paremmalta. Heti kun iso heinänkorsi saatiin ulos, haava on lähtenyt parantumaan hyvää vauhtia. Toivottavasti enää ei tule takapakkia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti