lauantai 16. tammikuuta 2016

Kelkkailukausi avattu!


Vihdoin tännekin saatiin kunnolla lunta! Meidän kolmikko kyllä nauttii. Parasta on painella pellolla ihan täysiä ja hyppiä syvässä hangessa. Jeni lisäksi rrrakastaa kun lunta potkii ja neiti ihan onnesta soikeana hyppii perään.. :D Lumo ja Kinakin kyllä hyppivät perään, mutta eivät kuitenkaan ole ihan yhtä innoissaan asiasta kuin tuo nuorin.. ;D Kuitenkin kun mittari näyttää yli -15°c Jeni ja Kina alkavat rauhallisilla kävelyillä nostella jalkoja. Vapaana ollessa ei onneksi ehdi tulla kylmä. Muutamana päivän jopa täällä on pakkanen huidellut -28°c lukemissa ja silloinkin lenkkeiltiin kyllä ihan normaalisti, mutta pidemmät lenkit vapaana, että koirat pysyivät lämpiminä. 


 

Viikko sitten päästiin kaivamaan kickspark esille ja aloittamaan talvi- eli kelkkailukausi! Vihdoin päästiin kokeilemaan kicksparkia ensimmäistä kertaa ja minä ajamaan kolmella koiralla. Alkuun ajatuskin kauhistutti kun muistelin millaista meno oli viime talvena pelkästään kahden koiran kanssa potkurilla. Silloin meillä tosin ei ollut jarrua...Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin! Olen todella tyytyväinen kicksparkkiin. Hyvä ostos ja ehdottomasti parempi kuin potkuri. Kolmella koiralla meno sujui hyvin. Tämä talvi onkin muuten Jenille ensimmäinen treenien muodossa. Treenit ovat kuitenkin menneet ihan yhtä hyvin kuin syksyllä. Jarrutusäänet tai mikään muukaan ei ole neitiä hätkäyttänyt. Ainoastaan vähän malttia saisi tulla lisää, neiti on nimittäin niin innoissaan, että välillä sotkeutuu liinoissa paikalla ollessa. :D No, ainakin intoa riittää! Lumokin pääsi nyt pienen tauon jälkeen treeneihin mukaan kun leikkauksesta on nyt kulunut 2,5kk. Viikon sisään ollaan päästy treenaamaan jo monta kertaa ja voi vitsit kun koirat nauttivat! Puhumattakaan minusta! ;) Jokaisen tulisi ehdottomasti joskus päästä koiravaljakon kyytiin - ihan parasta!! Huomenna taas treenaamaan. 


Toivottavasti nämä kelit nyt vaan jatkuisivat. Pakkanen saisi kuitenkin pysyä kovimmillaan siinä -15°c, niin autokin toimisi.. ;) Ìlman autoa ei nimittäin kauheasti treenailla ja ylläripylläri auton kanssa on taaaas ollut vähän ongelmia. Ensimmäiset kovat pakkaset = auton akku sanoi itsensä irti. Yhtenä aamuna ei vaan kovasta yrityksestä huolimatta lähtenyt käyntiin. Iskä kävi ostamassa laturin, mutta ei sekään auttanut. Oli sitten pakko käydä ostamassa uusi akku ja kauheassa pakkasessa iskä ja Niko sen pihalla vaihtoivat. Ei auttanut kun pitää sormet ristissä, että pelkkä akun vaihto riittäisi, eikä vikaa olisi muualla. Tai siis, tuossa romussahan ei muuta kuin vikaa olekaan. Onnea oli matkassa ja auto käynnistyi kun tilalle saatiin lämmin uusi akku. Edellinen oli jo vanha, joten oli kyllä jo aikakin hommata uusi. Luultavasti sen takia se ei lähtenyt latautumaankaan edes kun oli jo niin loppuun käytetty. Nyt ollaan sitten vältelty auton käyttöä kovemmilla pakkasilla ja silloin kun auto on käynnistetty, on sillä myös ajettu kunnolla ja ainakin tähän asti on vielä käynnistynyt. :D Nyt täytyy vain toivoa, että auto kestää nämä pakkaset. 

Videot: pellolla1, pellolla2, treenaamassa 

4 kommenttia: