maanantai 9. marraskuuta 2015

Syksyn kuulumisia


Meidän syksyyn kuuluu ihan hyvää, mutta yllättäen myös huonoa. Ensin iloisempiin asioihin. Kesän jälkeen alkaa aina treenikausi ja sehän kelpaa meille! Lumon ja Jenin kanssa päästiin aloittamaan treenit elo-syyskuun vaihteessa ja Kina liittyi mukaan lokakuussa. Ollaan pyritty treenaamaan 2-3 kertaa viikossa. Jeni on vielä niin nuori ja Kinallakin takana pitkä tauko, joten parempi aloitella hissukseen. Saa kyllä olla ylpeä Jenistä, ihan luonnonlahjakkuus! Loistava vetokoira. Aina menee sata lasissa, yksin sekä kaverin kanssa. Paikallaolossa on vielä vähän harjoittelemista, ihan tyhmää neidin mielestä. :D Malttia siis siihen vielä lisää niin hyvä tulee. Ohituksissa jotkut ihmiset selvästi kiinnostaa (varsinkin kun moni alkaa juttelemaan -_-), mutta ei kuitenkaan ole onneksi mennyt koskaan kenenkään luokse. Hyvin siis kuitenkin ohittaa, mutta lisää treeniä vaan niin jää ne pienetkin miettimiset pois.

Meille parasta aikaa treenata on ehdottomasti kevät ja syksy. Rakastan kickbikea! Ihan paras menopeli. Viime vuosina on ollut niin huonosti lunta, joten meidän on ollut talvisin vaikeampi treenata. Yleensä on ollut liian vähän lunta jotta pääsisi potkurilla tai sitten liian liukasta ettei ole voinut edes kickbikella mennä. Toivottavasti tämä talvi olisi poikkeus! Käytiin nimittäin hakemassa uusi menopeli talveksi. ;) Aikaisempina vuosina ollaan menty potkurilla, mutta nyt hommattiin kickspark. 

 

Muutamia viikkoja sitten kävin ostamassa Denver act-1301 actionkameran, jotta saan kuvattua treenejä. Kamera oli halvin mahdollinen, mutta kalliimpaa en välttämättä edes uskaltaisi ottaa meidän menoihin. :D Ensimmäisellä testiajolla unohdin kiristää kameran telineen osat kunnolla ja puolet matkasta kamera olikin sitten kuvannut maata, hups..Sen jälkeen olen muistanut kiristää kaikki osat kunnolla ja lisäksi olen jättänyt suojakotelon pois ja laatu on kyllä ollut yllättävän hyvä! Kovassa vauhdissa kuva menee heiluvaksi, mutta se nyt oli odotettavissa. Meidän tarpeisiin siis ihan hyvä vekotin! Muutama video: 1, 2, 3


Pitkän treenitauon jälkeen Kinalle tuli jumeja, mutta hieronta auttoi. Pidettiin muutama lepopäivä ja sen jälkeen Kina oli kuin eri koira. Treenaaminen maistuu taas! Kun ensimmäisestä hieronnasta oli kulunut kaksi viikkoa, oli vielä toisen hieronnan vuoro. Tällä kertaa jumissa oli vain lievästi (molemmilta puolilta) kolmipäinen olkavarsilihas, pitkä selkälihas (vasemmalta th10, oikealta th12) ja leveän peitinkalvon jännittäjälihas. Suuri muutos siis viime kertaan, jes! Sain myös muutamia helppoja ohjeita kotihierontaan. Kina kuulemma näyttää hyvin kun oikea paikka löytyy, joten mun on helppo hieroa sitä jatkossa (välillä) itse. 

Rennosti lääkärissä :D Ennen omaa vuoroa voi ottaa pienet torkut! 

No entäs ne huonot uutiset..Muutama viikko sitten Jeniltä irtosi hammas! O__O Ylhäältä M2, eli onneksi ei sen "tärkeämpi" hammas. Jenin hengitys olikin haissut jo jonkun aikaa ja hammas oli syy siihen. Päätin varata Jenille 1-vuotisrokotukseen ajan mahdollisimman pian. Sain ajan muutaman päivän päähän ja pyysin lääkäriä samalla kurkkaamaan suuhun. Ikenet ja hampaat näyttivät hyviltä, kuten myös irronneen hampaan paikka. Lääkäri epäili hampaan irtoamisen johtuvan pentuna murtuneesta leuasta, että hampaan aihio olisi silloin vaurioitunut eikä hammas päässyt kunnolla kehittymään. Voi myös tietysti olla, että hammas on jostain muusta syystä vaurioitunut. Muutamaan kertaan lääkäri joutui vakuuttelemaan, ettei hätää ole. :D Hah.


Eikä tässä vielä kaikki.. ;) Koirilla oli/on kapi, eli syyhypunkki. Elokuussa vanhempieni koira Remu käytettiin lääkärissä jatkuvan rapsuttelun takia (mahasta oli myös lähtenyt karvoja yms). Lääkäri epäili heti kapia (ei tutkittu, koska kapia on vaikea todeta testeillä) ja Remu sai kapi- ja kortisonipiikin sekä antibiootit. Kesän aikana Remu oli meillä hoidossa, silloin kun kapista ei vielä tiedetty. Vaikka meidän koirilla ei oireita ollut, niin käytettiin silti varmuuden vuoksi Jeni (yksi koira riitti) syyskuun puolessa välissä verikokeessa. Tulos oli negatiivinen. Syyskuun lopussa koirat alkoivat kuitenkin rapsutella normaalia enemmän, joten pyysin lääkäristä (samalla kun Remu sai toisen kapipiikin) meidän koirille varmuuden vuoksi Strongholdia. Luin netistä, että Suomessa on varsinaisesti kapin hoitoon rekisteröity virallisesti vain Stronghold-paikallisvaleliuos, eikä omat koirat muutenkaan olleet lääkärissä mukana, jotta olisivat voineet kapipiikin saada (ja käsittääkseni se ei muutenkaan sovi colliesukuisille). 

Koirat ovat nyt saaneet kaksi Stronghold-käsittelyä ja kohta saavat vielä kolmannenkin. Ensimmäisten käsittelyjen aikaan pesin koirat lisäksi mäntysuovalla, vein kaikki matot kellariin, putsasin sohvan ja koirien pedin sekä sängyn petarin, lisäksi petivaatteita ollaan vaihdettu usein. Myös koirien hihnat ja pannat pesin. Toivotaan, että tämä olisi nyt tällä ohi. Nyt olen uskaltanut laittaa matot takaisin paikoilleen, koska punkit eivät kauaa elä ilman isäntäeläintä ja matot olivat viikkoja poissa, eli punkkeja niissä ei enää pitäisi olla. 

Alkuun nähtiin ihan normaalisti Vallaa ja Volkia, koska heitä nähtiin jo ennen kuin kapista edes tiedettiin, eli tarttunut se jo on, jos on tarttuakseen. Soilea ja poikia nähtiin vain treenien merkeissä, eli koirat eivät olleet kosketuksissa toisiinsa. Muita koiria ei olla nähty, paitsi veljen koiraa. Pulla oli meillä muutamia viikkoja sitten yhden yön hoidossa. Silloin Stronghold-käsittelyjä oli takana jo muutama (eli ei kuulemma _pitäisi_ enää tarttua), joten veli uskalsi tuoda Pullan meille hoitoon. Muita koirakavereita ei olla vieläkään nähty, vaikka kuulemma kapin ei enää pitäisi tarttua. Tämän takia ei olla myöskään päästy mätsäröimään tms, plääh..

Viikko sitten nähtiin Soilen kanssa puistoilun merkeissä pitkästä aikaa. Ehkä pitäisi vaan jo uskaltaa alkaa näkemään muitakin.. :) 

Saanko vielä esitellä veljen uuden koiran; Pullan! Pullasta löytyy jackrusselia ja mäyräkoiraa. Kuvissa neiti on 8-viikkoinen. ♥ Ihana ja valloittava tapaus! Jenin ja Pullan leikkejä pääsee katsomaan tästä!


Ai niin, Jenin ensimmäiset juoksut alkoivat 4.11.15 eli 1v 1kk ikäisenä. Iso tyttö!

2 kommenttia:

 1. Toi Kickbike näyttää niiiin kivalta! Tän nuorimmaisen kans tuollaisella menemistä oon harkinnut tulevaisuudessa :-) Mistä tuollaisia voi ostaa ja mitä suurinpiirtein lienee maksavan?

  Voi kurjuus tuo hammas..mutta onneksi ei ollut mikään "kriittinen" hammas. Meillä kanssa Kertulta on irronnut viime kesänä etuhammas jossain, lieneekö osunut johonkin tai jotain? Onneksi ei haittaa neitiä ollenkaan :)

  Ja ihana pikkuinen Pulla! Siinä on koiralle löydetty suloinen nimi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettamalla löytyy itse asiassa aika montakin paikkaa mistä voi ostaa! :) Kalliitahan nuo on, hinnat pyörii sadoissa euroissa, mutta käytettynä saa vähän halvemmalla. Omani löysin ihan sattumalta Torista ja maksoi 80e, oli siis todella halpa.

   Aijaa! Mua pelottaa, että kohta Jeniltä tippuu kaikki hampaat.. :'D Mutta ei kai sentään..

   Heh, Pulla on kyllä aika ihana.. :')

   Poista