maanantai 4. toukokuuta 2015

Mätsäri, yökylävieraita ja vappu Hartolassa


Sunnuntaina 26.4.15 päätettiin lähteä Suomen Sveitsinpaimenkoirat Ry:n järjestämään mätsäriin Masalaan (Kirkkonummi). Matka ei siis ollut pitkä (meiltä noin 10min mätsäripaikalle), joten lähdettiin vesisateesta huolimatta. Herätyskellon soidessa vielä mietin lähdenkö vai jäänkö nukkumaan, mutta Nina sai kuitenkin houkuteltua minut mukaansa. Niko vei meidät mätsäripaikalle, mutta ei itse halunnut tulla vesisateeseen seisomaan. :D Ihme tyyppi! Mukaan otin Kinan ja Jenin, koska jo kaksi koiraa sai minut tuskailemaan kerkeänkö molempia esittämään, joten Lumo jäi tällä kertaa kotiin. Mukaan neiti olisi kyllä päässyt jos Niko olisi lähtenyt mukaan, mutta ei nyt sitten päässyt kun ei ollut ylimääräisiä käsiä. Lumo oli varmaan ihan tyytyväinen, ettei tarvinnut lähteä turhan pantiksi sateeseen seisomaan. :D

Paikalle päästyä menin heti ilmoittautumaan ja sitten jäätiin odottamaan kehien alkua. Kinan ilmoitin sekarotuisiin ja Jeni oli tarkoitus ilmoittaa isoihin pentuihin, mutta ulkomuototuomarin takia se ei onnistunut, joten Jenikin sitten piti ilmoittaa sekarotuisiin. Pöh.

Vesisade ei houkutellut porukkaa paikalle ja sekarotuisia olikin yhteensä vain neljä. :D Muissakaan kehissä ei tungosta ollut.. ;) Hah!

Kinan kanssa suunnattiin kehään ensimmäisenä ja parina oli pieni koiravanhus. Yleensä Kina on melko tyyni esiintyjä, mutta tällä kertaa häntä heilui ja neiti oli ihan täpinöissään! ♥ Vauhtia oli taas liikaa niin kuin yleensä ja Kina hieman väisti tuomaria, mutta seisominen sentään meni hyvin. Tuomari kehui kovasti Kinaa ja Kinan silmiä. Saatiin punainen nauha.

Sitten koiran vaihto ja Jeni kehään. Parina oli kokenut konkari, Kinan veli Kossu. Jeni ravasi hyvin ja vain muutaman kerran innostui ja yritti pompata ilmaan. Olin odottanut paljon pahempaa. :D Tuomari oli Jenin mielestä kiva ja neiti antoi hyvin kopeloida kaikkialta eikä ollut moksiskaan. Seisoa malttoi aina hetken kerrallaan ja muutaman kerran istahti, mutta sitten namin voimalla muistuteltiin mitä pitikään tehdä. :D Saatiin sininen nauha.

Heti perään alkoi sinisten kehä, eli Jeniä oli vastassa tämä suloinen koiravanhus. Nyt meni jo hieman paremmin, mutta huomasi kyllä, että Jeni on vielä kokematon pentu. :D Sijoituttiin toisiksi, eli Jeni oli sekarotuisten SIN2.

Sitten taas äkkiä koiran vaihto, Kina punaisten kehään ja tällä kertaa Kinaa vastassa oli veljensä Kossu. Sijoituttiin toisiksi, eli Kina oli sekarotuisten PUN2.

Kehien jälkeen jäätiin vielä juttelemaan tuomarin kanssa ja koiria kehuttiin kovasti. :) Saatiin kivat palkinnot, meidän kehä oli nopeasti ohi ja saatiin taas hyvää harjoitusta, joten kannatti kyllä käydä pyörähtämässä vaikka sää ei suosinutkaan.

Tämä oli tosiaan Jenin ensimmäinen mätsäri eikä olla harjoiteltu yyyhtään ja sen kyllä huomasi. :D Tyytyväinen olen silti! Kinan kanssa pitäisi myös alkaa harjoittelemaan ihan kunnolla. Aina ollaan vaan menty kehään ja siinä se. Hups. Ravaamista pitäisi eniten hioa, koska neiti tuppaa menemään vähän liian vauhdikkaasti. Kopelointia pitäisi myös harjoitella ja saada lisää positiivisia kokemuksia, koska Kina ei tosiaan tykkää vieraiden kosketuksesta (varsinkaan tällä tavalla, lenkeillä vieraat ihmiset ei yleensä kiinnosta, mutta välillä saattaa kyllä moikkailla ihan iloisestikin, varsinkin lapsia). Tämän takia ollaan yritetty käydä mahdollisimman usein mätsäreissä ja edistystä onkin jo tapahtunut, mutta nyt kun taas oli pidempi tauko, niin sen myös huomasi. Eli lisää treeniä vaan! :)


Tiistaina 28.4.15 Satu tuli poikien kanssa meille yökylään! ♥ Noin kuuden aikaan illalla tyypit kurvasivat pihaan ja koska vielä oli valoisaa ja ihana sää, päätettiin lähteä heti lenkille. Lenkillä vierähti pari tuntia ja välillä vain istuttiin keskellä peltoa jutellen ja kuvaillen onnellisesti kirmailevia koiria. Lenkin jälkeen käytiin kaupassa, tehtiin ruokaa, katsottiin leffa ja herkuteltiin.

Seuraavana aamuna nukuttiin pitkään, syötiin aamupalaa kaikessa rauhassa ja sitten suunnattiin vesisateeseen lenkille. Vesisateesta huolimatta koirilla näytti olevan hauskaa ja vauhtia riitti edelleen. Lenkin jälkeen vaihdettiin kuivat vaatteet päälle, kaivettiin herkut esiin ja käperryttiin peiton alle leffaa katsomaan. Leffan jälkeen Satun pitikin jo suunnata kotia kohti. Jäi haikea fiilis, koska pian Satu ja pojat jo muuttavat Saksaan.. :( Onneksi ehdittiin vielä näkemään. ♥


Torstaina 30.4.15 töiden jälkeen suunnattiin auton nokka kohti Hartolaa! Oli ihana ilma ajella ja jo valmiiksi hyvä fiilis, kun tiedossa oli kiva viikonloppu.

Kuten arvata saattaa, otettiin taas rennosti ja kivaa oli! Viikonlopun aikana lenkkeiltiin paljon, saunottiin, grillattiin, leivottiin, katsottiin leffoja, nukuttiin paljon ja syötiin hyvin. ;)

4 kommenttia:

 1. Miks noin vähäinen määrä piti laittaa pariarvosteluun?! :D Jos ois ollut lähemmäs kymmenen koiriaa niin sit ois eri asia. Täällä päin ei oo ainakaan vielä ollut niin paljoo koiria, että ois pitänyt jakaa pariarvosteluun. Hienosti teillä meni :)

  VastaaPoista
 2. Teillähän meni hienosti! Vau, onnea :-)

  Muutenkin mukavia kuvia - koirat ainakin näyttää nauttivan vedestä. Viilentää mukavasti jo tälläisillä ilmoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo onneksi, helpompi kesälläkin kun koirat tykkää läträtä vedessä. :)

   Poista