torstai 7. toukokuuta 2015

Jännän äärellä

Jo vuosia olen kärsinyt useasti toistuvista päänsäryistä sekä migreenistä ja sen takia syönkin joka päivä estolääkkeitä. Viime viikolla sain vihdoin lähetteen pään magneettikuvaukseen ja eilen 6.5.15 kävin Helsingissä kuvattavana.

Jännitin ja pelkäsin kuvausta tosi paljon etukäteen. Onneksi kuitenkaan ei ollut niin paha, kuin pahimmissa painajaisissani. 

Ennen kuvausta kaikki metallinen piti ottaa pois, eli minun tapauksessa huulikoru, sormus, korvikset, housut ja rintsikat. Omien housujen tilalle sain söpöt sairaalahousut! Hoitaja oli tosi mukava ja asettelikin siinä makoillessani mun hiukset ja hupparin hupun paremmin sekä laittoi korvatulpat. ;) Olin kuullut, että putkessa saisi kuunnella musiikkia, mutta mä en kyllä saanut. :/ Kone kylläkin paukkui siihen tahtiin, että sehän melkein meni musiikista. :D Kunnon teknoreivit! Kuvaus kesti noin 30min ja aika meni todella nopeasti. 

Ihme kyllä se putkilo, eikä edes naamalle laitettava kehikko alkanut ahdistamaan. Uskalsin jopa avata silmät siellä! Jännitti kuitenkin aika paljon (vaikka luulin olevani lopulta ihan rennoin fiiliksin), kun hengitys oli sen verran tiheää, että piti oikein keskittyä siihen hengittämiseen. :D Ja sen takia pelkäsin (mahan päällä olevien) käsien heiluvan. x) Kädet muutenkin lähti vähän luisumaan ja sen takia oli vähän tukala olo kun tiesi ettei saanut liikkua, mutta oma moka kun jätin ne vähän huonosti siihen mahan päälle eikä siellä tietenkään enää voinut asentoa korjata. En myöskään tiennyt saanko edes nielaista ja sitten kun muutaman kerran oli pakko, niin kuului pelottava ääni.. :D Onneksi kaikki kuitenkin sujui hyvin enkä onnistunut pilaamaan kuvia. 

Tänään kävin lääkärissä kuulemassa tulokset.

"Nähdään normaalit aivojen keskiviivarakenteet. Valkeassa aivoaineessa muutamia epäspesifisiä T2-voimistumia (näitä nähdään migreenipotilailla varsin tavallisesti). Muutoin aivojen signaali on normaalia, ei fokaalista. Ei infarktijälkiä, ei merkkejä ekspansioista. Kortikaaliset ja sentraaliset aivojen likvortilat ovat laajuudeltaan normaalit. Takakuopassa pikkuaivot ja aivorunko ovat säännölliset, samoin takakuopan likvortilat. Pons-kulmauksissa ei ekspansioita. Aivojen MK-löydös on normaali, ei selittävää."

Olo on helpottunut, vihdoin voin lakata murehtimasta ja nyt mulla ainakin on todistetusti (pelkkä) migreeni. Huh!

5 kommenttia:

 1. Jee, onnea positiivisista tuloksista! Helpottaa aina omaa oloa oli kyse sitten itsestä tai koirasta, kun tietää ettei mitään ole (isosti) vialla vaikka jotain oirehtisikin. :D

  VastaaPoista
 2. Moikka. :) Sori jos utelen tätä mutta miten pääsit/sait lähetteen tuohon pään magneettikuvaukseen? Itselläni on myös lähes viikoittain toistuva migreeni johon syön estolääkkeitä.

  Ja onnea minultakin hyvistä tuloksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos! :) Mä oon rampannut tosi usein lääkärissä kun tää mun ainainen pääkipu ja migreeni vaikuttaa jo työhönkin. Lopulta kohdalle osui lääkäri, joka oikeasti ymmärsi ja kirjoitti heti lähetteen. :) Tsemppiä, toivottavasti säkin saisit pian lähetteen ja pääsisit kuvaukseen! Mun oloa jo se helpotti ja nyt varsinkin kun tietää, ettei kyse ole mistään vakavasta. :)

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta! :) Uskon kyllä että varmasti helpotti oloa tuo tieto! :) Mulla menee migreeni ohi onneksi lähes tulkoon aina kohtauslääkkeellä, mutta se toistuu silti estolääkityksestä huolimatta masentavan usein :/ mutta pitää sitten vaan jatkaa lääkärissä ravaamista! :) mustakin ois helpottavaa tietää että migreeni on "vaan" migreeni eikä mitään muuta. :D

   Poista