maanantai 23. helmikuuta 2015

Kavereita ja kuulumisia

Mihin katosi aurinko ja ihanat säät? Monta päivää jo ollut ihan kamala sää! Täältä on melkein kaikki lumetkin jo sulaneet. Saisi kyllä tulla kunnolla lisää tai sitten sulaa kokonaan pois. Tietkin ovat tällä hetkellä aivan jäässä. Inhottava lenkeillä kun koko ajan täytyy varoa kaatuilemasta. Nämä säät hankaloittaa hirmuisesti vetoharrastustakin. Potkurilla ei voi mennä, koska lunta ei enää juurikaan ole, mutta myöskään kickbikella ei uskalla mennä, koska kaikkialla on jäätä. Veto on siis jäänyt aika vähälle.. :( Plääh!!

Noh, huonoista säistä huolimatta ollaan nautittu vapaapäivistä.

Torstaina pääsin kuudelta töistä ja Niko tuli koirien kanssa kävellen vastaan. :) Meiltä keskustaan on noin 3km. Samalla poikettiin myös Mustissa & Mirrissä.

Perjantaina Noora tuli käymään koiriensa Riimin ja Renen kanssa. :) Suunnattiin pelloille ja metsään. Mukaan otin Jenin ja Kinan. Koirat tulivat hyvin toimeen keskenään ja vauhtia riitti! Hyvässä seurassa aikakin kului nopeasti ja surkeasta säästä huolimatta lenkillä vierähti kolme tuntia. :) Kuvia ei tullut otettua kuin muutama, koska yksinkertaisesti sää oli niin kamala. Oli kuitenkin kiva nähdä pitkästä aikaa Nooraa ja koiria! :) Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä yhdessä koirauimalaan. Saa nähdä mitä Jeni ja Kina tuumaa. :D Sitä odotellessa!

Lauantaina Jenna ja Hyrrä tulivat yökylään. :) Pidettiin leffailta, haettiin roskaruokaa ja tietysti myös vähän herkuteltiin. ;) Lenkille ei ehditty, koska Jennalla oli tiedossa paimennusta sunnuntaina heti aamupäivästä.

Sunnuntaina meidän poppoo otti pitkästä aikaa ihan vaan rennosti. Nukuttiin piiiitkään ja katsottiin koko päivä leffoja peiton alta. :D Teki hyvää kerrankin ihan vaan olla. :) Levänneenä uuteen viikkoon!

Pitkästä aikaa voisin kertoa myös vähän pennun kuulumisia. :)

Vanhempia postauksia selatessani huomasin, että olen unohtanut kertoa yhden todella oleellisen asian! Aikaisemminhan kerroin, että sisällä eristimme koirat toisistaan Jenin leuan ollessa vielä murtunut. Nyt voin siis ilokseni näin jälkikäteen kertoa, että Jenin leuan parantumisen jälkeen meillä ei ole ollut enää mitään tarvetta eristellä koiria. :) Siihen asti halusin pelata varman päälle ja oikeastaan koko eristely tehtiinkin minun mielenrauhan vuoksi. Lumohan ei ole näyttänyt minkäänlaisia merkkejä, että olisi syytä olla huolissaan. Paljonhan koirat yhdessä olivat aikaisemminkin, mutta aina valvovan silmän alla. Halusin odottaa, että Jenin leuka olisi täysin kunnossa ettei vaan sattuisi mitään, koska silloin pienikin ärähdys olisi voinut olla kohtalokas. Nykyään koirat ovat siis vain yksinolot ja ruokailut erillään. Meidän ollessa kotona koirat saavat siis olla vapaasti missä haluavat, ihan niin kuin ennen tapahtunutta. Lumo ja Kina lähinnä nukkuvat sisällä, mutta pentu saa kyllä isotkin tytöt välillä leikkeihin mukaan. :D

Aika on mennyt kyllä älyttömän nopeasti. Jenikin on jo 5kk!! ♥ Toisaalta on ihanaa, että Jeni kasvaa, mutta on mulla kyllä ikävä sitä pienen pientä riiviötä! :')

Arki meillä on vähän helpottanut, mutta suurin syy on tietysti Jenin leuan parantuminen. Ei tarvitse koko ajan varoa ja miettiä mitä voi tehdä tai syöttää pennulle. Koiriakaan ei tarvitse enää eristellä ja vahtia. On myös ihan kiva, että Jeni osaa esimerkiksi jo pidättää kunnolla. :D Yöt (noin 8-10h) jaksaa hyvin pidättää, eikä päivisinkään tee sisälle enää kuin harvoin ja silloinkin vain, jos edellisestä ulkoilusta on jo aikaa eikä olla tajuttu viedä ulos. Jeni on myös rauhoittunut paljon. Ei pure, ei saa pentuhepuleita, kynsien leikkaaminen on helpottunut huomattavasti sekä neiti uskoo myös kun sanotaan, eikä laita vastaan. :'D Nykyään on hyvinkin nöyrää tyttöä jos jostain joutuu kieltämään. Ennen näytti vain keskaria ja lällätteli. :D Onneksi Jeni kuitenkin leikkii vielä paljon ja on yhtä höpsö kuin ennenkin. ♥

Neidiltä on kaikki hampaatkin jo vaihtuneet. :) Tällä hetkellä Jenillä näyttäisi olevan saksipurenta (=leikkaava purenta). Lumolla ja Kinalla on saksipurenta myös, mutta Jenin purenta on normaalia tiiviimpi. :/ Tiiviissä saksipurennassahan on siis mahdollista, että kulmahampaat kasvaa ikeneen, eli seuraillaan hampaiden kehittymistä nyt aktiivisesti. Tutkiskeltuani Jenin hampaita huomasin, että toiselta puolelta tosiaan näyttäisi alakulmuri kasvavan ientä kohti (näkyy kuvassakin), mutta toiselta puolelta ei. Toivottavasti nyt kuitenkin tasoittuisi tuosta vielä..Ei kaivata enää yhtään lisää ongelmia.. :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti